13:00

IBK Boden utv

Referat: Pajala IF - IBK Boden utv

Puh vad spännande!

Oturen grinar oss i ansiktet efter bara 30 sekunder då Elin får ett slag över handen som resulterar i ett djupt jack mellan två fingrar och hur gärna vi än vill att hon ska fortsätta är det färdigspelat för henne. Istället blir det resa till vårdcentralen för att sy ett par stygn. Gabri som innan match aviserat att hon fortfarande var sjuk och ej skulle vara med fick hoppa in ouppvärmd i Elins målisdress. Matchen avbryts en stund och när det är dags för spel igen är det vi som håller i taktpinnen. Evvis trampar in och sätter 1-0 med ett lågt, maskerat skott. Vi fortsätter på inslagen väg och 9.23 sätter Laura en målvaktsretur och 13.39 Trycker Evvis in 3-0 på halvvolley. Vi har bud på mer. Ullis träffar stolpen och Sanna har en kryssribban, men istället gör Boden 3-1 strax före periodpausen.

13 sekunder in i andra åker Sanna ut för felaktigt avstånd. Boxen spelar säkert och vi reder ut underläget. I andra jämnar spelet ut sig. Gästerna kliver på högre upp i banan och får mer att säga till om. Chanser skapas åt båda håll. Viola har en i stolpen, men det är Boden som först får utdelning då de bryter på halva plan och och skickar in 3-2. Strax efter målet åker Viola ut på två minuter för felkaktigt avstånd och nu tycker jag nog att det är lite väl petigt. Två stycken för felaktigt avstånd och båda mycke tveksamma enlligt mig. Nå, boxen spelar felfritt och vi reder ut även dett box-play. När vi blir fulltaliga går Evvis till anfall och drar upp 4-2 i nättaket. 18.04 åker Sanna på 2 minuter för slag, men vi är omutliga i vårt spel med en tjej mindre och vi har två måls ledning i paus.

Tyvärr får Boden en tidig reducering i sista och nu blir det lite nerv i matchen. Nu står det och väger. Vi blir lite ängsliga samtidigt som bortalaget får lite mer energi. 6.49 åker Emma ut för hands. Åter spelar vi grymt i box och 7.57 får vi äntligen med oss en utvisning. När vi blir fulltaliga har vi dryga minuten i pp, men vårt spel är inge vidare. I slutet av perioden är Boden kusligt när en kvitering med en i ribban. 17.51 tar gästerna time-out för en sista forcering. Vi beslutar att spela med samma mannskap resten av matchen då vi har vår time kvar att utnyttja och på så sätt få lite vila. Och som de (Emma, Sanna, Evvis, Jani och Lina) avslutar matchen! De låter inte Boden låna bollen utan håller den inom laget i 2.09 och matchen är vunnen. Helt fantastiskt vilken kyla och rörlighet de visar upp.

Skönt att vinna en sådan jämn match. Vi går in och kör 100% i 60 minuter och hjälper Gabri på ett föredömligt sätt. Vi tar bort returer och täcker mängder med skott. Bäst i dag var backarna jani och Lina. Framåt förtjänar Evvis, Sanna och Viola extra beröm för hårt jobb och målfarlighet. Sanna fick åxå Örjan för sin kämpainsats. En eloge åxå till Gabri som ställer upp trots fökylning och presterar sin bästa match mellan stolparna.

Hört på vårdcentralen i Pajala: Skynda dig och sy! Jag måste hinna till tredje perioden. Sån inställning gillar vi, men tyvärr fick Elin spelförbud av doktorn.